Integraalband

Integraalband 2017-07-17T11:45:29+02:00

Wat is een integraalband?

Een integraalband is een kruising tussen een hardcover en een softcover. Oftewel, het is een softcover met de bindwijze van een hardcover. Het boek bestaat uit drie onderdelen: de omslag, het boekblok en de schutbladen.

Omslag

De omslag wordt doorgaans gemaakt van 240 grams sulfaatkarton. Om de bedrukking van de omslag te beschermen, wordt deze veredeld. De meest voorkomende vorm van veredeling is lamineren (glanzend of mat). Zie “specials” voor de overige vormen van veredeling.

Je kunt er zelfs voor kiezen om de omslag af te werken met flappen. Vraag naar de mogelijkheden.

Boekblok

Los van de cover wordt het boekblok vervaardigd. Het boekblok bestaat uit gedrukte en gevouwen katernen die aan elkaar vastgenaaid zijn met garen. Deze katernen vormen samen het boekblok. Het boekblok wordt vervolgens met behulp van de schutbladen in de omslag gelijmd.

Schutblad

Een schutblad is de verbinding tussen het boekblok en de omslag. Een integraalband heeft acht pagina’s schutbladen, vier voor en vier achterin in het boek. De schutbladen zijn standaard blanco. Echter, het is ook mogelijk de schutbladen op te maken met een kleur of illustratie.

Kapitaalband of leeslint

Een integraalband wordt, vanaf een bepaalde dikte, standaard voorzien van een kapitaalbandje. Een leeslint is optioneel.

Voordelen integraalband:

  • stevigheid van een hardcover boek;
  • flexibiliteit van een softcover boek;
  • luxere uitstraling dan een softcover boek;
  • ligt fijn in de hand.

BOEKEN

Vraag hier je offerte aan
Bekijk hier ons werk

ONS WERK