Specials

Specials 2019-05-01T10:55:08+02:00

Een product in gedachten dat afwijkt van de ‘standaard’? Geen probleem! Vraag gerust naar de mogelijkheden, wij denken graag samen met jou buiten de lijnen mee!

Speciaal formaat

Ieder boek is anders. Van hele kleine boekjes tot grote koffietafelboeken, er zijn zeer veel mogelijkheden. Als het door jou gewenste formaat technisch gezien niet mogelijk is, zullen we een soortgelijk alternatief aanbieden.
(klik hier voor een voorbeeld)

Embossing / Preeg

Bij een preeg wordt er hoogteverschil aangebracht in de omslag. Dat kan een reliëfpreeg (hoger dan het oppervlak) zijn of een blindpreeg (lager dan het oppervlak). Vaak wordt een preeg in combinatie met gekleurde folie toegepast.
(klik hier voor een voorbeeld)

Foliedruk

Foliedruk is een veredelingstechniek waarbij een dunne kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt aangebracht. We onderscheiden warme en koude foliedruk.
(klik hier voor een voorbeeld)

Warme foliedruk:
Drukprocédé waarbij een dunne folie met behulp van een magnesium cliché of messing stempel, warmte (zo’n 130ºC) en hoge druk op papier wordt aangebracht.

Koude foliedruk:
Bij deze techniek, voornamelijk gebruikt in de farmaceutische- en voedingsindustrie, wordt met behulp van flexo- of offsetdruk een hechtmiddel op het drukwerk aangebracht, waarna de kleur- of metaalfolie op het drukwerk wordt gelamineerd.

Spot-UV

Met spot-UV kun je bepaalde elementen op de cover laten highlighten. Er wordt dan plaatselijk gebruik gemaakt van een hoogglanzende lak/UV lak.
(klik hier voor een voorbeeld)

Slipcase 

Als je je boek wilt beschermen tegen beschadigingen of je wilt meerdere boeken uit één serie bij elkaar bundelen, dan kun je kiezen voor een slipcase. Ook geeft een slipcase het boek extra attentiewaarde.
(klik hier voor een voorbeeld)

Soft touch laminaat

Soft touch laminaat voelt zacht aan en is krasbestendiger dan matlaminaat. Gebruik je soft touch in combinatie met glanzende spot-UV, dan heb je echt een eye-catcher in handen!
(klik hier voor een voorbeeld)

Linnen of halflinnen omslag

Als je je boek een chiquere uitstraling wilt geven, dan kun je kiezen voor een halflinnen of geheel linnen omslag. Bij halflinnen wordt de rug tot en met een gedeelte van de voor- en/of achterzijde van de omslag omplakt met linnen. De rest wordt omplakt met bedrukt papier. Vaak wordt linnen voorzien van een foliedruk.
(klik hier voor een voorbeeld)

Foamboard cover

Een foamboard is een gewatteerde omslag. De toplaag voelt zacht aan. Een foamboard is gemaakt van grijskarton met foam aan de buitenzijde geplakt. Foamboard wordt vervolgens omplakt met bedrukt papier. Foamboard wordt vaak gebruikt bij poëziealbums, agenda’s of kinderboeken.
(klik hier voor een voorbeeld)

Stofomslag / Dust jacket

Een stofomslag is een losse papieren wikkel die om het boek gelegd wordt. Hier wordt vaak voor gekozen om het boek te beschermen, bijvoorbeeld bij een boek met een linnen omslag. Ook dient een stofomslag als extra plek om informatie op kwijt te kunnen of wordt het gebruikt als marketingtool.
(klik hier voor een voorbeeld)

Kartonnen (kinder)boekjes

Als je een kind voor het eerst laat kennismaken met een boekje, dan is dit vaak een kartonnen boekje. Deze boekjes kunnen goed tegen een stootje en zijn goed schoon te maken. De cover en het binnenwerk worden van hetzelfde stevige karton gemaakt.
(klik hier voor een voorbeeld)

Stansen

Met een stansmes wordt een gedeelte uit de het drukwerk of de omslag gestanst, waardoor je een origineel effect kunt creëren.
(klik hier voor een voorbeeld)

BOEKEN

Vraag hier je offerte aan
Bekijk hier ons werk

ONS WERK