Oprichting Grafistar

Oprichting Grafistar 2019-10-04T15:19:56+02:00

Grafistar …. een écht familiebedrijf.

Op 17 november 2004 hebben Jan, José en Joris Brockötter Grafistar opgericht. Ze zijn begonnen in een kantoorpand in Andelst. In die tijd lag de focus voornamelijk op het leveren van brochures, folders en huisstijl drukwerk. Boekproducties waren nog niet aan de orde.

Na twee jaar in Andelst te hebben gezeten, verhuizen ze in 2006 terug naar waar ze vandaan komen: Lichtenvoorde. Hier huren ze een piepklein pandje midden in het centrum en nemen ze een werknemer aan ter ondersteuning, omdat ze het werk niet meer aan kunnen met z’n drieën.

Doordat er wat meer  “handjes” op kantoor zijn, kan Joris zich verdiepen in de mogelijkheden van de “boekenwereld”. Hij gaat op zoek naar internationale contacten en bouwt op den duur een mooi netwerk op. De focus verleggen naar de boekenwereld blijkt een goede zet, want al snel wordt het verzorgen van boekproducties de kernactiviteit van Grafistar.

De locatie in het centrum wordt te klein. In 2009 verhuizen ze naar de Mercatorstraat, ook in Lichtenvoorde. In datzelfde jaar wordt er een extra persoon aangenomen en bieden ze drie duidelijk te onderscheiden businesses aan:

Boeken, commercieel drukwerk en verpakkingen.

Ze groeien van 100 boekproducties naar 500 boekproducties per jaar. Meer orders betekent meer werk. Van vier medewerkers in 2006 groeit het bedrijf  naar het dubbel aantal medewerkers in 2017. Anno 2019 verzorgen ze bijna 800 unieke boektitels!

Er is veel veranderd de afgelopen 15 jaar. Wat hetzelfde is gebleven? De gemoedelijke sfeer, de aandacht voor de klant, de persoonlijke service en het laagdrempelige contact. Grafistar behoudt altijd de Achterhoekse mentaliteit!