Oprichting Grafistar

Oprichting Grafistar 2017-07-05T14:08:47+02:00

Grafistar …. een écht familiebedrijf.

Op 17 november 2004 hebben Jan, José en Joris Brockötter Grafistar B.V. opgericht. Ze zijn begonnen in een kantoorpand in Andelst. In die tijd lag de focus voornamelijk op het leveren van brochures/folders en van ander commercieel drukwerk. Boekproducties waren nog niet aan de orde.

Na twee jaar in Andelst te hebben gezeten, verhuizen ze in 2006 terug naar waar ze vandaan komen: Lichtenvoorde. Hier huren ze een piepklein pandje midden in het centrum en nemen ze een werknemer aan ter ondersteuning, omdat ze het werk niet meer aan kunnen met z’n drieën.

Ondertussen ziet Joris ook mogelijkheden in de boekenwereld. Hij gaat op zoek naar internationale contacten en bouwt op den duur een mooi netwerk op. De focus verleggen naar de boekenwereld blijkt een goede zet, want al snel worden boekproducties de core-business van Grafistar.

De locatie in het centrum wordt te klein. In 2009 verhuizen ze naar de Mercatorstraat, ook in Lichtenvoorde. In hetzelfde jaar wordt er een extra persoon aangenomen en bieden ze drie duidelijk te onderscheiden business aan:

Boeken, commercieel drukwerk en verpakkingen.

Ze groeien van 100 boekproducties naar 500 boekproducties per jaar. Meer orders betekent meer werk. Van vier medewerkers in 2006 is het bedrijf gegroeid naar dubbel zoveel medewerkers in 2017.

Er is veel veranderd de afgelopen 13 jaar. Wat hetzelfde is gebleven? De gemoedelijke sfeer, de aandacht voor de klant, de persoonlijke service en het laagdrempelig contact. Kortom: Grafistar B.V. is “Echt Achterhoeks”!