Softcover boek

Softcover boek 2017-07-12T16:57:13+02:00

Wat is een softcover boek?

Een softcover is een boek met een flexibele omslag. Deze omslag wordt doorgaans gemaakt van sulfaatkarton. Echter, andere opties zijn ook mogelijk. Een softcover wordt garenloos gebrocheerd, oftewel gelijmd óf genaaid gebrocheerd.

Garenloos of genaaid gebrocheerd

Bij de garenloze afwerking wordt lijm gebruikt om het boek af te werken. Het is in dit geval niet aan te raden voor het binnenwerk een gestreken papiersoort in te zetten. Door veelvuldig gebruik is het dan mogelijk dat er pagina’s loslaten. Een genaaid gebrocheerde softcover bestaat uit gedrukte en gevouwen katernen die met garen aan elkaar worden genaaid. Zo ontstaat het boekblok dat vervolgens in de omslag wordt gelijmd. Deze manier van afwerken is duurzamer dan een garenloze afwerking.

Veredeling

Om de bedrukking van de omslag te beschermen, is het gebruikelijk om deze te veredelen. De meest voorkomende vorm van veredeling is lamineren (glanzend of mat). Zie “specials” voor meerdere vormen van veredeling.

Flappen

Een softcover boek kan ook worden afgewerkt met flappen; leuk om de bedrukking van de omslag op door te laten lopen of om een extra (speciale) tekst in te verwerken. Andere extra opties voor de softcover vind je bij ‘specials’.

Voordelen van een softcover boek:

  • lagere kostprijs t.o.v. een hardcover boek/integraalband;
  • handzamer voor de lezer voor bijvoorbeeld op reis;
  • weegt minder dan een hardcover.

BOEKEN

Vraag hier je offerte aan
Bekijk hier ons werk

ONS WERK